Edukativni program “Moj grad. Novosadske umetničke priče”

NOVI SAD – Protokol o saradnji Galerije Matice srpske i PU ”Radosno detinjstvo”, povodom novog edukativnog programa za decu danas su potpisali upravnica Galerije dr Tijana Palkovljević Bugarski i pomoćnica direktora PU ”Radosno detinjstvo” Mirjana Đurđev. Reč je o programu ”Moj grad. Novosadske umetničke priče” koji će trajati od oktobra 2020. godine do juna 2022, a cilj je da se deca upoznaju sa istorijsko-umetničkim pričama, herojima i heroinama, kao i simbolima grada.
Potpisivanju protokola prisustvovali su član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i direktor Fondacije Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture Nemanja Milenković.

“Čestitam Galeriji Matice srpske i Radosnom detinjstvu na ovom projektu, jer to je upravo saradnja kakvu Gradska uprava podstiče i to su programi koji dugoročno daju dobre rezultate. Svi znamo da se prava publika stvara na vreme i jako je važno što će deca biti upućena u kulturni život našeg grada i upoznavati se sa umetnošću, istorijom i baštinom našeg grada, koja je zaista bogata. Povezivanje ustanova, uključivanje građana u kulturni život, u ovom slučaju naših najmlađih sugrađana, jeste ono čemu težimo i kako vidimo kulturu u najširem smislu. Za takve pristupe zalaže se i Evropska prestonica kulture, a tu titulu Novi Sad ponosno i opravdano nosi”, naglasio je Dalibor Rožić.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *