BEOGRAD – U okviru projekta “Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama”, objavljen je konkurs za izbor pet škola koje će dobiti novu školsku opremu, saopštile su Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija. Dve fondacije sprovode zajednički projekat “Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama” u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Centrom za promociju nauke.

STEAM obrazovanje, kako podsećaju u saopštenju, obuhvata izučavanje prirodnih nauka, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike na interdisciplinaran način koji ima svoju merljivu i jasnu primenu.

Projekat je započet objavljivanjem konkursa, koji traje do 6. novembra ove godine, a maksimalna suma za koju škola može da konkuriše je 525.000 dinara.

Direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac Ana Košel ocenila je da često svedočimo tome da naši najbolji srednjoškolci, matematičaari, fizičari i mnogi drugi osvajaju najznačajnija odličja na međunarodnim takmičenjima širom sveta, ali da im često nedostaju sredstva kako bi predstavljali svoju zemlju i pokazali svoje znanje.

Generalni direktor NCR Srbija Stefan Lazarević smatra da je STEAM obrazovanje ključni faktor uspeha u modernom svetu naprednih tehnologija i digitalne transformacije poslovanja.

FoNet