Galerija Matice srpske i DDOR osiguranje potpisali su sporazum o saradnji

NOVI SAD – Galerija Matice srpske i DDOR osiguranje potpisali su sporazum o saradnji, kako bi za budućnost formalizovali već dugogodišnju uspešnu saradnju na promociji srpske kulturne baštine. Izložba “Inspirisani Italijom” jedan je od uspešnih projekata koji su zajednički realizovali galerija Matice srpske i DDOR osiguranje. Sporazum o saradnji koji su potpisali garant je za naredne zajedničke projekte koje planiraju.

Trenutno, stručnjaci galerije obrađuju umetničku zbirku DDOR-a, koju bi trebalo da predstave javnosti naredne godine, a zajednički pripremaju i međunarodne izložbe koje će predstaviti srpsku umetničku baštinu u godini kada Novi Sad bude Evropska prestonica kulture.

Kako kažu, saradnja je ostvarena zahvaljujući zajedničkim vrednostima koje dele.

“Delimo načela koliko su kultura i nasleđe i njihova prezentacija važni i zato smo odlučili da saradnju formalizujemo i nastavimo i kada Novi Sad bude Evropska prestonica kulture”, kaže Tijana Palkovljević Bugarski, Galerija Matice srpske

“Želimo da podržimo ovu zemlju u razvoju. Čvrsto verujemo da je sveopšti napredak usko veza za razvoj društva i kulture. Ova saradnja važna je iz ugla društvene odgovornosti kompanije, ali ovo je i deo naše misije. Smatramo da kulturni život u Srbiji treba da se podigne na viši nivo, ovde ima mnogo umetničkih vrednosti, a galerija Matice srpska, koja je značajna institucija za celu zemlju, može biti pokretač razvoja kulture”, kaže Đorđo Markeđani, DDOR Novi Sad.

Inače Galerija i DDOR planiraju da zajednički za tri godine urede Trg galerija, koji im je zajednička adresa i da a njemu parking i automobili ustupe mesto kulturi.

RTV (Sanja Macut Milovan)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *