Nikoli Kamareviću trofej na drugom međunarodnom “Turniru nevidiljivi heroji”

NOVI SAD – Uz dosta otežan odziv boksera iz naše zemlje i inostranstva zbog kovida 19 i zgusnutih termina održavanja državnih šampionata i turnira u našoj zemlji i okruženju 2. međunarodni “Turnir nevidljivi heroji” proteklog vikenda je održan u izuzetno skromnom izdanju. U subotu je održan zajednički trening i sparing da bi u nedelju u Stonoteniskoj sali Sportskog i poslovnog centra Vojvodina bila održana tri meča. U pionirskoj konkurenciji Aca Vijunov iz pančevačkog Gambarua bio je bolji od vršnjaka iz Slovenije Marka Šepica, člana Bokserskog kluba Legionar. U senorskoj konkurenciji snage su odmerili Pančevci Đorđe Dmitrić (61 kg) i Aleksa Jakšić, u kojem je Jakšić po odluci sudija savladao svog klupskog druga sa 2:0. U kategoriji boksera do 81 kilograma viđen je odličan okršaj Slovenca Gala Šepica i Nikole Kamaljevića iz Lazarevca.

Nakon odlične tri runde u kojima su oba boksera prikazali izuzentno lepu školu boksa, a time i svu lepotu plemenite veštine Lazarevčanin je slavio sa 2:1 i prigrabio trofej ovogodišnjeg “Turnira nevidljivih heroja”. Pionirski tandem Vujinov – Šepic proglašen je za najborbeniji par turnira, a pehare i plakete laueratima je uručio naš legendarni bokser Tadija Kačar.

Osnovni cilj turnira je ispunjen jer su članovi i prijatelji Bokserskog kluba “Patriote”, koji su i osnivači ovog međunarodnog humanitarnog turnira, sakupili i uplatili 180.000 dinara na račun Udruženja boraca Drugog kosovskog boja “Crveni božuri”, a koji će biti iskorišten za kupovinu ogreva najugroženijim novosadskim porodicama palih boraca sa proteklih ratišta širom Jugosklavije.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *