Odličja za juniore Tekvondo kluba “Olimp”

NOVI SAD – Tekvondo klub “Olimp” iz Novog Sada nakon državnog i pokraijinskog prvestva uspešno je završio takmičarsku sezonu boreći se i protiv Kovida 19. Uprkos turbulentnoj takmičarskoj sezoni opterećenoj pandemijom korona virusa Novosađani su iznedrili celu generaciju mladih i talentovanih takmičara i na državnom i pokrajinskom šampionatu osvojili pregršt odličja. Nakon državnog šampionata u Beogradu gde su Novosađani osvojili tri medalje u konkurenciji juniora, od kojih se najsjajnijim okitio Martin Makovnik (-73 kg), bronzanim Stefan Raičević (+78 kg) i Nađa Glumac (+ 68 kg), takmičari “Olimpa” su za kraj ovogodišnje zvanične takmičarske sezone upotpunili nisku sa osam odličja sa proteklog pokrajinskog šampionata koje je održano u Vršcu.

Ponovo je zablistala izuzetno talentovana juniorka Nađa Glumac koja je nakon pojedinačnog državnog šampionata i sa Prvenstva Vojvodine donela zlatnu medalju. U istom uzrastu na sebe je skrenuo pažnju i njen klupski drug Stefan Raičević koji je bio najbolji u kategoriji takmičara u plus 68 kilograma. Srebrne medalje su osvojili Martin Markovnik kod juniora, kao i Luka Stepanov u kadetskoj konkurenciji. U klupskim vitrinama moralo se pronaći mesta i za četiri bronzana odličja koja su osvojile seniorke Teodora Lukić i Jovana Milenković kao i u pionirskoj konkurenciji Anđela Vudalić i Vuk Stepanov.

“Izuzetno smo zadovoljni takmičarskom sezonom s obzirom kakvo je verme iza nas, i koliko dugo nismo mogli ulaziti u salu i vežbati. Zadovoljni smo svim rezultatima koje su naši borci postigli. Imamo izuzetno darovitu generaciju, pa se nadamo da ćemo sledeće godine biti još uspešniji i na taj način nastaviti kontinuitet dobrih rezultata na našim domaćim zvaničnim takmičenjima”, kazala je trener Tekvondo kluba “Olimp” Sanja Đurić.

Do kraja godine, ukoliko korona virus ne poremeti planove organizatora, biće održana još dva turnira, Otvoreni Kup Srbije zakazan u Beogradu za 8. novembar i turnir u Inđiji čiji datum održavanja još uvek nije potvrđen, a planiaran je za sredinu narednog meseca.

RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *