ZRENJANIN – Premijera dugometražnog igranog filma “Iza ničeg 2” Gvozdena Bosića, biće održana u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina u petak 30. oktobra u u 19 sati. Ulaz je besplatan. Film “Iza ničeg 2” je nastavak filma u kojem se tri krimi-klana bore za prevlast. Ostvarenje je jedinstveno po tome što nije imalo budžet i po učešću 80 statista i glumaca. Film je sniman u Novom Sadu, Sutjesci i Sečnju. Gvozden Bosić je u ovom delu režiser, scenarista i glavni glumac.

“Kao pisac, shvatio sam da svoju kreativnost možda bolje mogu da izrazim kroz film. Pošto snimanje filma nije ni malo lako, čekao sam pravu priliku…da se sve kockice slože. U jesen 2018. odlučio sam da načinim prve sitne korake u svetu filma i započeo snimanje prvog filma, koji je više bio kao pilot projekat. Zbog siromašne opreme i malih mogućnosti, taj prvi kratki film je ostao poprilično nedorečen i početak i kraj. Osetio sam potrebu da sledećim filmom koji je nastavak, pojasnim sve nedoumice”, ističe Bosić.

Nakon objavljivanja filma “Iza ničeg”, sponzor je finansijski pomogao da se kupi bolja kamera i ostali prateći elementi. Uskoro sve više ljudi se uključilo sa željom da pomognu, te je Bosić za potrebe snimanja nastavka filma na korišćenje dobio hotelske prostorije, kancelarije, proizvodne pogone, vozila, vikendice i druge objekte.

Zanimljivo je i da su se među 80 glumaca i statista našla i dvojica glumaca iz Rumunije i devojka iz Tajlanda, koja boravi u Novom Sadu.

RTV