BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su građani Srbije do sada poslali 140.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020” i najavio da će prvo izvlačenje biti 21. novembra. Na konferenciji za mediji povodom predstavljanja pravila igre, Mali je istakao da je zadovoljan odzivom građana i dodao da su građani na osnovu koverata koje su poslali zapravo poslali milion i po računa.

Podsetio je da je u jednoj koverti potrebno spakovati 10 fiskalnih računa ili slipova, čija pojedinačna vrednost nije manja od 100 dinara. Mali je naveo da će prvo izvlačenje biti 21. novembra i dodao da će biti nekoliko krugova izvlačenja. Naveo je da su nagrade 12 stanova u Beogradu, 60 automobila, dok će devet lokalnih samo prava, čiji građ ni pošalju najviše koverata po glavi stanovnika, podeliti 180.000 evra.

Ministar je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri i naglasio da je cilj nagradne igre da se podigne svest građana o uzimanju fiskalnog računa prilikom svake kupovine. Dodao je da se na taj način jača finansijska pozicija države i da se od tog novca.

Tanjug