BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija od EU tražila 50 odsto granta za izgradnju brze pruge Beograd – Niš i istakao da ćemo, ako oni ne prihvate, tu prugu graditi sa kineskim CRB . Vučić je rekao da je ta kompanija dala dobru ponudu za izgradnju brze pruge od Beograda do Niša. Istakao je da je vrednost te investicije dve milijarde evra, a da bi brza pruga išla brzinom 200 kilometara na sat.

edsednik je istakao da bi se od Beograda do Niša stizalo za sat i 15 minuta. Pandemija nije uticala na saradnju Srbije i Kine Predsednik Srbije sastao se danas sa predstavnicima kompanije “China Road and Bridge Corporation” (CRBC) , sa kojom je potpisan ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora.

“Uprkos uticaju pandemije kovida 19, saradnja Srbije i Kine se neprekidno razvija, što je donelo konkretne koristi ekonomskom oporavku naše dve zemlje”, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

“Velika mi je čast što danas zajedno sa predsednikom Vučićem svedočim još jednom koraku u unapređenju saradnje kineskih kompanija sa srpskim partnerima”, rekla je Čen nakon potpisivanja ugovora za Fruškogorski koridor, koji će raditi kineska kompanija CRBC .

Tanjug