Vučić na otvaranju kuće bana Jelačića: Odnosi između Srba i Hrvata teško da su ikada bili sjajni, samo dijalogom možemo graditi poverenje

NOVI SAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman prisustvovali su večeras u Petrovaradinu, svečanom otvaranju spomen doma bana Josipa Jelačića i njegovoj predaji na korišćenje predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća (HNV). Vučić je izjavio da je želja Srbije bila da pokaže, na najkonkretniji način, da može da rešava probleme hrvatske zajednice i da pošalje jasnu poruku da su pripadnici hrvatske nacije građani naše zemlje, da su neko ko treba da uživa sva moguća prava i neko čija je Srbija domovina.

Predsednik Srbije kaže da za odnose Srbije i Hrvatske teško da može da se kaže da su ikada bili sjajni:

“Još od vremena rođenja bana Jelačića, tokom 19. veka, u vreme Prvog, Drugog svetskog rata, sukoba 90-ih…teško da bismo mogli po bilo kom pitanju da se saglasimo, da nađemo isto mišljenje i stav”, ukazao je on.

Vučić je rekao da ne misli da je to naročito važno, te da u ovom trenutku imamo preča i važnija posla u budućnosti:

“Da dobro razumemo da samo dijalogom, čuvajući mir, sigurnost i stabilnost Srbije i Hrvatske, počnemo da gradimo poverenje između nas. Da počnemo ne samo da čujemo, već i slušamo jedni druge da ponekad uđemo u cipele onog drugog i razumemo šta oni drugi osećaju”, rekao je Vučić.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *