Zukorlić: Funkcija simbolička,ali od interesa i za parlament i za Stranku pravde i pomirenja

BEOGRAD – Potpredsednik Narodne skupštine i lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić izjavio je danas da je njegova funkcija u novom sazivu paralmenta ”simbolička”, ali da ima svoju težinu i da je vidi kao šansu da doprinese kvalitetu rada Skupštine.
”Ova funkcija je simbolička u pogledu cilja, ali svaka funkcija je važna, a njena stvarna važnost zavisiće pre svega od toga ko je i kako obavlja. Mislim da ona poprima jednu novu dimenziju upravo iz tog razloga”, rekao je Zukorlić za TV Prva.

On smatra da je njegovo imenovanje za jednog od šest potpredsednika Skupštine od obostranog interesa i za SPP i za parlament, te dodaje da ga stranka predložila za to mesto smatrajući da treba da svoj ”najjači ulog” čime je, kako kaže, poslala poruku da želi da doprinese kvalitetu rada parlamenta.

”To je sada jako važno, pogotovo u ograničavajućim okolnostima i s obzirom na strukturu parlamenta kada nema heterogene slike u smislu jake vlasti i jake opozicije. Tako da će kvalitet parlamenta morati da se dokazuje na drugi način, a jedan je personalni kvalitet članova parlamenta, posebno rukovodstva”, rekao je Zukorlić za TV Prva.

Tanjug

Foto: Stranka pravde i pomirenja

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *