Bolje sad nego za Božić – plan Nemačke za decembar i januar

BON – Dodatno pooštravanje mera u pokušaju da se spasi bar tračak normalnosti za Božić izgleda je srž nove strategije Nemačke u borbi protiv pandemije korona virusa za decembar i januar, piše Dojce vele ( DW ). Ponukani željom kancelarke za “zajedničkim pristupom“ borbi protiv pandemije korona-virusa, premijeri nemačkih pokrajina rade na novim predlozima za period nakon kraja novembra.

Nakon što su prošle nedelje odbacili njene zahteve za pooštravanjemera, Angela Merkel je pokrajinskim premijerima vratila vruć krumpir kako bi se dogovorili oko koncepta oko kojeg bi svi bili saglasni. Taj koncept bi trebalo da bude predstavljen na zajedničkom sastanku premijera saveznih pokrajina i kancelarke sutra, u sredu 25. novembra, navo DW .

Sudeći po prvim informacijama koje dolaze s video-sastanka premijera, generalno se planiraju strože mere zatvaranja kao odgovor na rekordni broj novozaraženih od petka. Tada je u Nemačkoj zabeleženo 23.648 novih slučajeva. Ali, osim batine u obliku strožih mera, do 20. decembra, političari pripremaju i ”sargarepu” u obliku popuštanja za vreme božićnih praznika, piše DW.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *