Donacija Imleka povodom Svetskog dana deteta

BEOGRAD – Povodom Svetskog dana deteta, vodeći proizvođač mleka i mlečnih proizvoda, kompanija Imlek, tradicionalno je obradovala veliki broj mališana iz ustanova za nezbrinutu decu širom Srbije. Uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda paketi su uručeni i štićenicima Prihvatilišta za decu Beograda, ustanove o kojoj se brine ovaj gradski organ, a koja je već duži niz godina obuhvaćena svim društveno odgovornim akcijama koje sprovodi Imlek.

Svetski dan deteta se obeležava kako bi se skrenula pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se deca suočavaju, a strateško opredeljenje Imleka je upravo društveno odgovorno poslovanje, čiji je akcenat na deci i njihovom zdravom i bezbrižnom odrastanju. U skladu sa tim, ali i sa tradicijom koju neguje već dugi niz godina, kompanija Imlek je donirala Moja Kravica čokoladna mleka i milkšejkove štićenicima Svratišta u Beogradu, Prihvatilišta za decu Beograda, kao i Dečjem selu „Dr Milorad Pavlović“ iz Sremske Mitrovice.

„Svetski dan deteta je jedan od naših najdražih praznika, jer oslikava strateško opredeljenje kompanije Imlek, koje se ogleda u kontinuiranom pružanju podrške najmlađima. Naš cilj je da ovakvim aktivnostima skrenemo pažnju javnosti na sve obaveze koje društvo ima prema deci, kao i na značaj konzumacije mleka kod dece, posebno dece školskog uzrasta, ali i toku čitavog odrastanja. Moja Kravica je omiljeni brend među mališanima i pravo je uživanje gledati ih kako s radošću dočekuju paketiće u kojima se na-laze mlečni proizvodi koji su važni za njihovo odrastanje i pravilan razvoj. Nadamo se da ćemo ovim po-tezom, kojih će u budućnosti biti još više, motivisati i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer komunikacija i korporativnih poslova kom-panije Imlek.

„Jedna od naših najvećih i najhumanijih obaveza je da Grad Beograd učinimo najboljim mestom za odra-stanje dece. Koristim ovu priliku da svima čestitam Svetski dan deteta. Ovaj dan obeležavamo kako bi se skrenula pažnja javnosti na najvažnije probleme sa kojima se deca suočavaju, naš zadatak je da svako dete, bez obzira na različitosti, ispuni svoje potencijale, vođene principom ravnopravnosti i nediskrimi-nacije. Obeležavanje Svetskog dana deteta ove godine je u znaku pandemije zarazne bolesti Covid-19, i napora da deca i njihove porodice što manje osete posledice krize, a na prvom mestu, da se sačuvaju zdravlje i bezbednost. Zelim da se zahvalim Kompaniji Imlek na ovoj donaciji, koja je veoma značajna za nase korisnike u Prihvatilištu. Sekretarijat za socijalnu zastitu pokazuje punu posvećenost cilju da se položaj dece unapredi, zajednickom saradnjom sa drustveno odgovornim kompanijama poput kompanije Imlek , u kontinuitetu preduzima brojne mere i aktivnosti koje su u najboljem interesu dece i njihovih porodica“, saopštila je Nataša Stanisavljević iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu grada Beograda.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *