Filharmonijska “Muzika svuda” i u Galeriji Matice srpske

BEOGRAD – Galerija Matice srpske iz Novog Sada prva je institucija kulture koja se pridružuje filharmonijskoj akciji “Muzika svuda”, saopšteno je danas iz Beogradske filharmonije. Snimci repertoara Beogradske filharmonije koji je orkestar prethodno izveo na koncertima u svojoj sali, sada će se slušati u jednom od najrespektabilnijih srpskih muzeja.

“Galerija Matice srpske ponovo prva istrčava na teren čime je dokazala, što bi rekli mladi, status trendsetera u svojoj oblasti. Uvek u skladu sa savremenim trenutkom, publici pruža nov fokus na svoju vrednu kolekciju koristeći sveže koncepte, savremene tehnologije, a sada priključuje i muziku Beogradske filharmonije. Raduje nas da naša Muzika svuda odlazi u Novi Sad i da je tamo pronašla svoj prirodni dom”, rekao je Ivan Tasovac.

Direktorka Galerije Matice srpske, Tijana Palkovljevic Bugarski naglašava da dve institucije odlukom da budemo partneri u projektu “Muzika svuda” promovišu likovnu i muzičku umetnost kao začine koji svakodnevicu čine posebnom i jedinstvenom.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *