Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancu

NOVI SAD – Na Institutu za onkologiju Vojvodine danas je počela sa radom nova magnetna rezonanca, za čiju je nabavku, i izgradnju potpuno novog objekta za njen smeštaj, Pokrajinska vlada izdvojila 126,5 miliona dinara. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da je reč o trećoj magnetnoj rezonanci na Institutu za onkologiju, što je samo jedan u nizu projekata u oblasti zdravstva koje je realizovala Pokrajinska vlada, a koji, kako je naveo, jasno pokazuje da je unapređenje zdravstvene zaštite, u kontinuitetu od 2016. godine, među prvim prioritetima Pokrajinske vlade i cele države.

“Novi objekat u kom je smeštena magnetna rezonanca, i koji je novoizgrađen za tu namenu, biće spojen sa objektom Kamenica 3, gde se radovi na izgradnji odvijaju predviđenom dinamikom i čime ćemo znatno unaprediti nivo zdravstvene zaštite na sva tri instituta u Sremskoj Kamenici”, izjavio je predsednik Mirović nakon obilaska radova.

On je najavio da će Pokrajinska vlada naredne godine izdvojiti veća sredstva za oblast zdravstva, čime će, kako je ocenio, biti nastavljen kontinuitet opremanja bolnica, instituta, domova zdravlja i drugih ustanova u zdravstvenom sistemu Vojvodine.

“Naredna godina će biti teška imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo kada je reč o virusu kovid 19, stoga ćemo nastaviti da ulažemo značajne napore na jačanju našeg zdravstvenog sistema”, naveo je Mirović.

Predsednik je naveo i da će u decembru biti završena rekonstrukcija Interne klinike Kliničkog centra Vojvodine, jedne od najfrekventnijih u zdravstvenom sistemu, te izrazio očekivanje da će narednih dana biti zaključen i ugovor o izgradnji blokova B i C.

“Sve ove investicije u zdravstveni sistem će poslužiti da 2021. godinu dočekamo spremniji i bolje organizovani, jer je pred nama važan zadatak, a to je borba sa virusom kovid“, poručio je Mirović.

RTV

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *