Medojević: Nova vlada je vlada Mila Đukanovića

PODGORICA – Predsednik Pokreta za promene, članice Demokratskog fronta, Nebojša Medojević izjavio je da će njegova stranka podržati vladu koju je predložio mandatar Zdravko Krivokapić, ali ta vlada, tvrdi, neće demontirati DPS Mila Đukanovića.

Medojević kaže da je to vlada Mila Đukanovića i, kako navodi, “Druge familije” u kojoj je polovina službenika iz DPS-a.

“Mi ćemo glasati za vladu, ali ova vlada neće demontirati DPS. Naprotiv. Njen cilj je rušenje DF-a. Ja sam bio protiv Krivokapića jer ga nisam poznavao. Andrija Mandić je njega (Krivokapića) predložio jer su ga njemu predložili vladika Joanikije, Gojko Perović i Vlado Božović. Ja sam bio protiv. I bio sam u pravu”, navodi se u saopštenju Medojevića, preneo je portal RTCG.

Ova vlada, smatra Medojević, neće ništa menjati, već će suprotno tome, štiti tajkune “Prve i Druge familije”.

“Uostalom videćemo, da li će uhapsiti bilo koga od porodice Đukanović. Za koje postoje dokazi. Ako to urade, ja ću se javno izviniti. Odbrojavaćemo svaki dan i prozivati Krivokapića da hapsi Đukanoviće”, naveo je Medojević.

Abazović će sa 5,5 odsto glasova imati 100 odsto vlasti

Medojević je primetio da će GI URA Dritana Abazovića, koja je osvojila 5,5 odsto glasova, imati 100 odsto vlasti.

“Imaćemo vladu za koju je glasalo 5,5 odsto građana, a imaće 100 odsto vlasti. Opasni eksperiment. Nekontrolisana moć u rukama četiri vladara iz senke. Gojko (Perović), Vlado (Božović), Miško (Perović) i Željko (Ivanović). Vlada za zaštitu tajkuna Prve i Druge porodice! Cenu će platiti građani”, napisao je Medojević na svom fejsbuk profilu.

Prema predlogu kandidata za ministre u novoj vladi, za koju mandatar Krivokapić kaže da je ekspertska, neće biti nijedan političar, osim Abazovića, koji je predviđen za potpredsednika vlade zaduženog za bezbednost i ministra odbrane.

Crnogorski parlament će se o novoj vladi izjašnjavati 2. decembra.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *