Vučević: Osuda grafita mržnje

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević osudio je uvredljivi grafit koji je osvanuo u gradu, a koji će hitnom akcijom antigrafitne jedinice biti uklonjen.

“Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me je uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona, i cele jevrejske zajednice”,navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Gradonačelnik Novog Sada ističe”Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota”.

“Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam. Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma” – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *