Za mesec dana desetostruko više novozaraženih, ako mere ne daju rezultate, bolnice neće imati slobodnih kreveta

BEOGRAD – Koronavirus je u Srbiji od početka epidemije registrovan kod 121.120 osoba, a zabeleženo je 1.199 smrtnih slučajeva, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs. Zaraza je juče potvrđena kod još 4.995 osoba, višestruko više nego od 22. oktobra, kada je bilo 416 novozaraženih. U zemlji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 6.214 hospitalizovanih pacijenata, dok se 212 osoba nalazi na respiratorima.

Prema poslednjem preseku,još 31 pacijent preminuo je od kovida 19 , što je najveći broj novih smrtnih slučajeva u Srbiji od početka epidemije. Koronavirus je registrovan kod još 4.995 osoba, od 13.429 testiranih. Najviše novozaraženih je u Beogradu, zatim u Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Nove mere,koje je usvojila Vlada Srbije, stupaju na snagu sutra.

U periodu od 24. novembra do 3. decembra radno vreme ugostiteljskih objekata – restorana, kafića, barova, klubova, kao i trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se i onineće raditi od 18.00 do 5.00 časova narednog dana.

RTS

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *