Bild: Srbija će najbolje u Evropi proći kroz korona krizu

BERLIN – Srbija će najbolje u Evropi proći kroz aktuelnu korona krizu, zaključuje ugledni nemački dnevnik Bild, u uporednoj analizi o tome kako je koja zemlja odgovorila na izazove epidemije i koliko uspešno je savladala taj izazov.

„Da privreda u pojedinim zemljama raste brže i solidnije nego u nekim drugima je jasno, ali nikada do sada razlika nije bila tako velika kao u korona krizi“, konstatuje Bild u članku pod naslovom „Zemlje u kriznom poređenju – zašto korona pravi razliku ili zašto Srbija najbolje izlazi iz ove krize“.

„Bild“ ukazuje da jesenja prognoza Evropske komisije potvrđuje „prvo mesto“ Srbije u evropskim okvirima, te analizira kako je naša zemlja uspela.

Tako, kao razloge za uspešan prolazak Srbije kroz krizu list navodi kratko zaključavanje, sprovedeno uz finansijsku pomoć pogođenim privrednim granama, zatim visoke investicije u infrastrukturne projekte, fokus na digitalizaciji, značajni rast poljoprivrednog izvoza, te i činjenicu da turizam ne igra gotovo nikakvu ulogu po ekonomiju zemlje.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *