Jasmina Vujin – prvi trener “Tvrđava – 021”

NOVI SAD – U protekle tri godine, nekoliko superligaških takmičara i takmičarki novosadskih stonoteniskih klubova, aktivno su se uključili kao sparing partneri i pomoćni treneri u Stonoteniskom klubu osoba sa invaliditetom „Tvrđava – 021“ i na taj način znatno podigli kvalitet ovog našeg inače uspešnog paraolimpijskog sporta. Jedna od njih je i naša superligaška stonoteniserka Jasmina Vujin, članica Ženskog stonoteniskig kluba „2011“ u Novom Sadu.

Jasmina već uveliko važi za omiljenog trenera i sparing partnera. Odlikuje je nesebično razumevanje i neverovatno strpljenje i upornost.

Naša superligaška stonoteniserka se svojim znanjem i šesnaestogodišnjim iskustvom vrlo brzo nametnula u stručnom štabu novosadske „Tvrđave“ u kojem je nedavno imenovana za prvog trenera.

„Rad sa sportistima sa invaliditetom sam počela na preporuku mojih starijih trenera i kolega. Moram priznati da mi se sve to svidelo jer sam verovala i dokazala da se mogu pomeriti granice mogućnosti sportista sa invaliditetom. Mojim prisustvom, odnosno prisustvom zdravih stonotenisera u njihovom trenažnom procesu, uspeli smo da pre svega ubrzamo njihovu igru, odnosno da se stavi akcenat na drugoj, odnosno trećoj loptici i tako u velikoj meri podignemo nivo kvaliteta igre“, kaže simpatična Kikinđanka, apsolvetnt na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu.

Tekst i foto: RTV (Ljubenko Zvizdić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *