BEOGRAD – Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević održala je onlajn sastanak sa direktorom Populacionog fonda Ujedinjenih nacija (UNFPA) za Srbiju Džonom Kenedijem Mosotijem, sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje, posebno u oblasti zapošljavanja. Kisić Tepavčević istakla je da zapošljavanje mladih, žena i obezbeđivanje povoljnih uslova za povratak onih državljana Srbije koji su otišli u inostranstvo, predstavljaju fokus budućeg zajedničkog rada Ministarstva i UNFPA.

“Važno je uskladiti mere koje promovišu zapošljavanje, ali i one koje utiču na poboljšanje demografske slike Srbije, imajući u vidu da je to jedan od prioriteta rada Vlade Srbije, rekla je Kisić Tepavčević, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje da je mladima, a pre svega ženama, potrebno obezbediti povoljne uslove za rad, kako bi se lakše odlučili za osnivanje porodicanova, a da Strategija zapošljavanja za period 2021 – 2026 predstavlja značajan korak ka ostvarenju ovog cilja.

Tanjug