OBRENOVAC – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da će zatražiti od Vlade Srbije da naloži Srbijagasu da završi reformisanje i da se zaista odvoji delatnost transporta i distribucija gasa. Na pitanje novinara dokle se stiglo sa reformom preduzeća u energetskom sektoru i da li ima po tom pitanju razmimoilaženja sa koalicionim partnerom, Mihajlović rekla:

“Reforma se pre svega odnosi na Srbijagas. Ministarstvo energetike ponovo sprema dokument za vladu kojim ćemo ponovo naložiti ono što je trebalo da se uradi 2014. a nije urađeno. To znači da se završi reformisanje Srbjagasa i da se zaista istinski odvoji delatnost transporta i distribucije gasa. Verujem da će svi članovi vlade imati razumevanja što to ponovo stavljam na sednicu vlade”.

Kako je rekla, mora da bude jasna poruka da mi to moramo da završimo ne zgog “ministra energetike ili direktora Srbjagasa” već zbog budućnosti gasnog sektora.

“Ne govorim čak ni o potencijalnim sankcijama koje možemo da trpimo i koje verujem da ćemo da trpimo od Energetske zajednice već o tome šta gasni sketor može da donese, a može da donese profit i mnogo bržu i bolju reliaciju invesitcije za građane”, naglasila je Mihajlović.

Tanjug