Mitrović: Gradnja autoputa Sarajevo-Beograd počinje na proleće

BANJALUKA – Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović izjavio je da na proleće počinje izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd.  Prema njegovim rečima, kada su u pitanju deonice koje spajaju Beograd, Tuzlu i Sarajevo postoji problem koji je u vezi sa uređenjem BiH i načinom njenog funkcionisanja.

“Ovo je autoput koji ide od Kuzmina, preko Rače, Bijeljine, Brčkog, a onda imamo problem spajanja sa Tuzlom i Sarajevom”, rekao je Mitrović za sarajevski Avaz.

Precizirao je da je trasa koja ide od Rače preko Bijeljine, Brčkog i prema Vukosavlju u dobroj realizaciji i da na proleće počinje izgradnja puta od Rače ka Bijeljini.

Govoreći o deonicama puta prema Tuzli i Sarajevu, Mitrović podseća da postoje različite ideje – da se od Tuzle radi autoput ili brza cesta prema Brčkom koja bi spojila Tuzlu sa autoputem Sarajevo-Beograd, a druga je varijanta da put ide od Tuzle prema Žepču.

“Što se tiče drugog dela, od Sarajeva prema Vardištu, delimično je ta trasa definisana, ali ipak nije dovoljno urađeno. Problem su sredstva i samo definisanje trase”, rekao je Mitrović.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *