Novak duplira svaku donaciju za otvaranje vrtića

BEOGRAD – Fondacija Novak Đoković saopštila je danas da će i ove godine organizovati donatorsku kampanju “Sezona darivanja”, kako bi se prikupio novac za otvaranje vrtića u selima Vajska i Ljubić, a potom će Novak i Jelena Đoković duplirati iznos svake uplate. Kampanja će trajati do kraja januara, a osnovni cilj je da u narednih 10 godina svako dete u Srbiji ima pristup vrtiću.

Ova godina dodatno je pokazala koliko je važno da deca pohađaju vrtić, naročito u situaciji kada su roditelji prinuđeni da rade od kuće, pa nisu u mogućnosti da se adekvatno posvete deci. Zato nam je ove godine cilj otvaranje novih vrtića u selima Vajska i Ljubiš koji će primiti ukupno 105 mališana, naveli su Jelena i Novak Đoković, dodaje se u saopštenju.

Na sajtu Fondacije, možete da izabrate kom timu želite da donirate – timu Vajska ili timu Ljubiš, a za sve korisnike VIP, TELENOR I TELEKOM mobilnih operatera otvoren je poseban humanitarni broj 2205, koji simbolično predstavlja datum Novakovog rođendana, a cena poruke iznosi 100 dinara.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, do sada je rekonstruisano i opremljeno 45 vrtića širom Srbije, pomoć je dobilo više od 30.000 dece, obučeno je 1.600 učitelja/vaspitača i podržano 4.500 roditelja.

Fondacija Novak Đoković zajedno sa njenim osnivačima, Novakom i Jelenom Đoković, u proteklih 14 godina uložila je 13 miliona evra u programe i projekte koji su usmereni na rani razvoj, navodi se u saopštenju. 

 Fonet

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *