Poslanici završili raspravu o izveštajima nezavisnih državnih organa, sutra nastavak

BEOGRAD – Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras raspravu o izveštajima o radu više nezavisnih državnih organa, a rad će nastaviti sutra.
 
 

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je ostavke poslanika Anamarije Viček i Atile Juhasa sa liste Saveza Vojvođanskih Mađara.

Na sednici odbora, predsednik odbora Aleksandar Martinović je najavio i da će se u narednom period razmatrati Etički kodeks ponašanja poslanika koji, kako je rekao, ima nekoliko verzija.

Predsednik Skupštine Srbije pozvao je večeras Agenciju za borbu protiv korupcije da se ne bavi nebitnim temama dok im “milioni prolaze pred očima”.

“Ja se deset dana petljam zato što ste mi poslali dopis, a jedno od vaših pitanja je koji je moj nadimak iz detinjstva? Ja ne znam zašto je to važno za borbu protiv korupcije, a nije vam tema 30 stanova lidera političkih stranaka. Pročešljajte sve”, poručio je Dačić.

On je dodao da će poslanici prihvatiti izveštaj o radu Agencije za borbu protiv korupcije za 2019. godinu, ali je i upitao da li će se iz novina saznavati ko koliko ima stanova i firmi i dokle će o tome samo da se diskutuje.

“Ili je to možda zadatak za vas iz nezavisnih regulatornih tela. Ako nije, ne znam zašto smo vas onda birali”, konstatovao je Dačić.

On je izrazio nadu da će sledeći izveštaj Agencije biti konkretniji sa boljim rezultatima, jer je to, kaže, ključna stvar da u politici imate čiste ruke.

FoNet, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *