BEOGRAD – Skupština Srbije izglasala je danas Odluku o prestanku funkcije predsednika Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, kao i odluku o prestanku funkcije člana Republičke komisije za zaštitu prava, te ponovo izabrala Hanu Hukić za predsednika te komisije. Za člana Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki poslanici su izabrali dosadašnju članicu Jasminu Milenković.

Poslanici su usvojili i odluku o izboru članova Državnog veća tužilaca iz reda javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca i iz reda profesora pravnog fakulteta, odluku o izboru članova Visokog saveta sudstva, odluku o izboru predsednika sudova, odluku o prestanku funkcije predsednika Apelacionog suda u Kragujevcu i Privrednog suda u Beogradu.

Usvojena je i odluka o prestanku funkcije javnog tužioca u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Bečeju. Nakon pauze, poslanici su nastavili raspravu o Kodeksu ponašanja poslanika. Glasanje o Kodeksu, ali i o izmenama zakona koji se odnose na plate u javnom sektoru očekuje se sutra.

Tanjug