Izložba “Mnogo jak logo znak” u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog

NOVI SAD – Jubilarna 2021. godina u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog započeće postavkom „Mnogo jak logo znak“, nastalom u saradnji sa Školom za dizajn „Bogdan Šuput“. Postavka će za publiku biti dostupna od 13. januara.
Realizovana u okviru projekta „Muzej mladih“, izložba se bavi istraživanjem savremenog dizajna na temu rešenja logotipa za programe muzeja povodom obeležavanja dva jubileja u 2021. godini: šezdeset godina od otvaranja muzeja za javnost i pedeset godina postojanja Memorijala umetnika.

Aktuelnost i pokretačka snaga kolekcije podstakli su entuzijazam i stvaralačku energiju nove generacije mladih umetnika. Inspirisani eksponatima Zbirke, oni su otkrivali sopstvene potencijale i doneli novu emisiju kreativnosti, čija svežina potvrđuje neprolazne vrednosti umetničkih dela ovog jedinstvenog legata.

Odabrani radovi učenika trećeg i četvrtog razreda Škole „Bogdan Šuput“, kao i logotipi nastali tokom priprema za izložbu „Mnogo jak logo znak“, biće korišteni kao prepoznatljiv vizual jubileja na promotivnom materijalu Spomen-zbirke Pavla Beljanskog za 2021. godinu.

Izložba je tokom decembra 2020. godine prikazana u Školi za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, dok su radovi učenika u vidu video projekcije bili dostupni i u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *