Domaća IT kompanija na mestu izgorelog Radničkog

NOVI SAD – Zgrada Radničkog univerziteta od danas je i zvanično u vlasništvu novosadske kompanije “Vega IT Sourcing”, nakon što je gradonačelnik Miloš Vučević sa direktorom Vladanom Ostojićem u Gradskoj kući potpisao ugovor o kupoprodaji, vredan preko 5 miliona evra. Novi vlasnik Radničkog univerziteta, objekta od kojeg je nakon požara 2000. godine ostao samo kostur, biće domaća IT kompanija koju su pre 12 godina osnovali bivši studenti računarskih nauka sa FTN-a.

U jeku druge ekonomske krize, u novu investiciju upustili su se da bi vratili sjaj zdanju koje još stoji na turističkim mapama grada, ali i da bi obezbedili bolje uslove svojim radnicima.

“Kompanija je osnovana usred ekonomske krize 2008. godine i imala je samo dva radnika, ujedno i osnivača – mene i nekadašnjeg cimera iz studentskog doma. Sada imamo 270 zaposlenih i nastojimo da im obezbedimo vrhunske uslove za rad. Zato je investicija u Radnički univerzitet, čije smo stradanje u požaru pre 20 godina posmatrali iz domske sobe, za nas velika odgovornost i čast. “Radnički” je i dalje na turističkim mapama grada i želimo da mu vratimo nekadašnji sjaj”, istakao je direktor “Vega IT Sourcinga” Vladan Ostojić nakon potpisivanja ugovora u Gradskoj kući.

RTV (Milijana Kočić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *