BEOGRAD – Svetsku televizijsku premijeru filma “Dara iz Jasenovca” pratilo je 2.650.000 gledalaca, saopštio je danas RTS. Na Jutjubu danas je postavljen ceo film “Dara iz Jasenovca”, čija je televizijska premijera bila sinoć na RTS i RTRS. Svetsku televizijsku premijeru filma “Dara iz Jasenovca” pratilo je 2.650.000 gledalaca, saopštio je danas RTS.

Tokom emitovanja filma, RTS je sinoć bila najgledanija od svih televizija u zemlji, a ostvaren je udeo gledanosti od 50,3 odsto.

Na Jutjubu danas je postavljen ceo film “Dara iz Jasenovca”, čija je televizijska premijera bila sinoć na RTS i RTRS, iako su kablovski operateri blokirali odloženo gledanje i snimanje filma.

Film do sada ima više od 25.500 pregleda.

Dugo očekivani filma “Dara iz Jasenovca”, reditelja Predraga Gage Antonijevića i scenarise Nataše Drakulić, koji govori o stradanju Srba, Roma i Jevreja u ustaškom logoru Jasenovac, izazvao je veliku pažnju i emotivne reakcije gledalaca na društvenim mrežama.

Premijera filma održana je 25. novembra prošle godine u Gračanici, a u bioskopima širom zemlje počeće da se prikazuje 22. aprila, na Dan proboja Jasenovca.

Istorijsku dramu o stradanju Srba u logoru Jasenovac režirao je Predrag Gaga Antonijević.

Tanjug

Foto: Filmski centar Srbije