Mirović: Fabrika “Lafarž” primer društveno odgovorne kompanije

NOVI SAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je u Beočinu Fabriku cementa “Lafarž” povodom početka realizacije projekta ugradnje novog filtera radi obezbeđivanja ekološki i energetski efikasnijeg sistema. Reč je o investiciji vrednoj 4,3 miliona evra.

“Ugradnja novog filtera od velikog je značaja za Beočin i celu zemlju jer umnogome doprinosi zaštiti životne sredine. Na ovaj način pokazujemo svi zajedno da briga o životnoj sredini postaje sve veći prioritet, kako u poslovanju kompanija, tako i u preduzimanju mera u nadležnosti svih nivoa vlasti. To je oblast kojom ćemo se mnogo više baviti u budućnosti”, izjavio je predsednik Mirović.

On je ocenio da je Pokrajinska vlada proteklih godina brojnim investicijama širom Vojvodine pokazala da prednjači i sa planovima i sa konkretnim akcijama u ovoj oblasti, i podsetio na to da je upravo na inicijativu Pokrajinske vlade, u maju 2019. godine, usvojena Deklaracija o zaštiti životne sredine.

“Kompanija ′Lafarž′ potvrdila je visoku društvenu odgovornost i na ovaj način pokazujemo da zajedničkim trudom i ulaganjima možemo učiniti mnogo više. Istovremeno, Pokrajinska vlada će nastaviti sa rekonstrukcijom putne infrastrukture na teritoriji opštine Beočin i Fruške gore i to je još jedan zajednički doprinos brizi o životnoj sredini”, rekao je Mirović.

Na sastanku sa upravom “Lafarža” bilo je reči i o ustupanju objekta ove kompanije Predškolskoj ustanovi “Ljuba Stanković” u Beočinu, kao i podršci Pokrajinske vlade realizaciji tog projekta.

“Kompanija ′Lafarž′ uputiće i donaciju u vidu skenera Opštoj bolnici u Pančevu, i to je primer odgovornog poslovanja koji treba da slede i druge kompanije”, naveo je Mirović.

RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *