NOVI SAD – U Srbiji danas na severu i zapadu oblačno, ujutro i pre podne uglavnom suvo, posle podne mestimično s kišom. U ostalim krajevima promenljivo oblačno, a uveče i tokom noći kiša će se, uz jače naoblačenje, preko centralnih krajeva zemlje proširiti ka istoku i jugoistoku. Na visokim planinama padaće sneg. Vetar slab i umeren južni i jugoistočni, na jugozapadu jak jugozapadni. U toku noći na severu i zapadu vetar u pojačanju i skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura od 2 do 8 C, najviša dnevna od 13 C na severu do 19 C na jugoistoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu oblačno, kasnije posle podne, uveče i noću povremeno s kišom. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u toku noći u skretanju na severozapadni. Jutarnja temperatura oko 8 C, najviša dnevna oko 16 C. Izgledi vremena za narednih sedam dana – do 17. februara:

U četvrtak oblačno i vetrovito sa najvišom temperaturom u jutarnjim satima. U većem delu kiša, na planinama sneg. Pre podne na severu i zapadu, posle podne i u ostalim krajevima jako zahlađenje i prelazak kiše u sneg i u nižim predelima, ponegde uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Prestanak padavina očekuje se pre podne na severu i zapadu, a uveče i u ostalim krajevima. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar, na istoku sa udarima olujne jačine. Od petka osetno hladnije, ledeni dani, naročito u jutarnjim satima, kada se u većini mesta očekuje umeren mraz. Tokom dana uglavnom suvo, samo će ponegde u brdsko-planinskim predelima provejavati slab sneg. Zahlađenje stiže sutra, a potom i ledeni dani

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS) izdao je danas upozorenje na značajno zahlađenje u Srbiji od četvrtka kada će temperatura vazduha biti za oko 15 stepeni niža, a potom će uslediti i ledeni dani.

Značajno zahlađenje pratiće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni vetar, kao stvaranje manjeg sneznog pokrivača i poledice.

U Srbiji će sutra biti oblačno sa kišom, ujutru i pre podne na severu a posle podne i u ostalim krajevima zahlađenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Posle podne na severu a u toku noći i u ostalim krajevima prestanak snega i delimično razvedravanje.

Vetar će biti umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od od 0 do 8, najviša u toku prepodneva, od 0 na severu do 12 na jugoistoku, u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče temperatura svim mestima ispod 0 stepeni.

U Beogradu će vreme sutra biti sa kišom, pre podne zahlađenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg.

Stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Posle podne prestanak snega, u toku noći delimično razvedravanje.

Vetar umeren i jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 7, ujedno i najviša jer će tokom dana ona padati, a uveče će biti ispod 0 stepeni.

Prema prognozi, izgledi vremena za narednih sedam dana su promenljivo oblačno i hladno, u većem delu uglavnom suvo, u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg. Temperatura znatno ispod prosečnih vrednosti, ujutro umeren i jak mraz, do ponedeljka.

Dnevne temperature će se kretati od -5 do 0 (ledeni dani, poledica), od utorka manji porast temperature.

Tanjug