Oproštaj od Balaševića na Keju žrtava racije u Novom Sadu (prenos na RTV1)

NOVI SAD – Novosađani su se večeras u 19 časova okupili kraj Dunava, na Keju žrtava racije, kako bi se oprostili od svog sugrađanina, čuvenog kantautora i ambasadora dobre volje, Đorđa Balaševića. Oproštaj možete pratiti na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine, kao i preko našeg striminga. Prenos ćete moći da ispratite i preko opcije odloženo gledanje.

Deset hiljada Novosađana raspoređenih po Keju i mostu Duga aplaudiraju u čast neprevaziđenog kantautora.

Duž Dunava čamci na kojima gore baklje, i na taj način odaju poštu Balaševiću uz taktove pesme “Noć kada sam preplivao Dunav”. Ka zidinama Petrovaradinske tvrđave, ka nebu, poletelo je mnogo lampiona kao poslednji pozdrav Panonskom mornaru.

Ređaju se Đoletove numere jedna za drugom, sve su propraćene velikim aplauzom, a prisutni pevaju u glas. Na samom početku programa čula se pesma “Regruterska”.

Svuda na Keju položeno je belo cveće. Velika slika na Tvrđavi pokazuje slavnog šansonjera na jednom od koncerata.

Ceo most “Duga” i Petrovaradinska tvrđava su takođe puni ljudi, koji su se i tamo okupili kako bi što bolje videli i ispratili događaj.

Uskoro će nastupiti i hor Opere Srpskog narodnog pozorišta.

Neposredno pred početak manifestacije, bez komemorativnog okvira celog skupa, ljudi  su prepričavali svoja iskustva sa komšijom Balaševićem, sećali su se nezaboravnih koncerata u Novom Sadu i isticali koliko su ponosni zbog činjenice da je poznati kantautor živeo baš u njihovom gradu.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je ranije da će Grad ogistički pomoći manifestaciju, ali je apelovao na sve građane na strogo poštovanje svih protivepidemioloških mera ne zaboravljajući sve opasnosti koje virus nosi.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *