Slobodan Trkulja pred milijardu gledalaca u Kini

BEOGRAD – Muzičar i kreativni ambasador nacionalne platforme “Srbija stvara” Slobodan Trkulja i njegov sastav “Balkanopolis” učestvovali su u najvećem multinacionalnom televizijskom programu “Karneval puta svile” i “Prolećni festival Gala 2021” u Kini, saopštili su iz te platforme u Beogradu. Spektakl šou program je pratilo više od milijardu gledalaca, što ga čini najgledanijim TV formatom na svetu.

Prolećni festival najvažniji je tradicionalni festival u kineskoj kulturi kojim se obeležava prvi dan proleća i Male Nove godine prema kineskom lunarnom kalendaru.

Tom prilikom, 3. i 4. februara, u organizaciji Odeljenja za međunarodnu saradnju Nacionalnog radija, Televizijske uprave (NRTA) i Shaanki Media Convergence, emitovan je maratonski multinacioni medijski program Karneval puta svile i Prolećni festival Gala 2021 u mestu Shaanaki u severnoj provinciji Kine, u kojem je pored mnogobrojnih umetnika iz celog sveta učestvovao i “Balkanopolis”.

Program je ambiciozno emitovan čak 27 sati bez prestanka, u 36 zemalja širom sveta, na pet kontinenata, a emitovalo ga je više od 600 televizijskih stanica, internet portala i društvenih mreža.

Na taj način, ovaj TV program je deset puta gledaniji od prenosa američkog “Super bowl” turnira.

“Jako nam nedostaju koncerti, ljudi i muzika koju im uživo stvaramo”, kaže Slobodan Trkulja.

“Proteklih godinu dana smo stali sa nastupima i turnejama i imali ograničen kontakt sa bližnjima, porodicom i prijateljima, sa celim svetom. Za muzičare je to posebna vrsta iskušenja, a neki od nas su izgubili i drage prijatelje, i onda se desi ovako nešto. Tih 4 minuta i 56 sekundi, koliko je trajao snimak našeg nastupa pred neverovatnih milijardu gledalaca u Kini, delovali su kao da smo osvojili zlato za Srbiju na Olimpijskim igrama”, zaključio je Trkulja.

Tanjug

Foto: Balkanopolis i prijatelji (Anastasija Asja Zec)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *