ORAŠAC – Centralna državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti – Sretenje, održana je danas u Orašcu, a predvode je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.  Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas u Orašcu gde je održana državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti – Sretenje, da duh sretenjske Srbije vodi i inspiriše i danas kada je Srbija postala jaka i moderna država koja vrednuje svoju istoriju i tradiciju i brine o građanima, nacionalnim interesima i ekonomiji.

Na svečanosti koju su predvodila sa predsednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović, ona je poručila da Sretenje danas obeležavamo u svetu kakav nismo mogli da zamislimo pre godinu dana, u svetu suočenom sa najvećom krizom od Drugog svetskog rata u kome se zbog pandemije sve preko noći promenilo i da prolazimo kroz nezabeležene izazove.

“I u vremenu krize rodoljubivi i slobodarski plamen Sretenja nastavlja da bukti u našim srcima”, poručila je Brnabić i dodala poruke ustanka i Sretenjskog ustava gore kao neugasiv plamen slobode.

Inspirisana sretenjskim duhom Srbija je postala predvodnik u svetu, sopstvenim snagama najbolje organizovana u borbi protiv kovida, i pomaže u regionu, poručila je Brnabić. Glas i mišljenje takve Srbije se poštuje i u međunarodnoj areni, rekla je Brnabić.

“Srećan Dan državnosti našoj Srbiji, da je sve jača i bogatija, građani srećniji i ponosniji”, poručila je Brnabić na početku i kraju obraćanja.

RTV, Tanjug