Supernova pametna klupa za novosadske osnovce

NOVI SAD – Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.  Učenici novosadske osnovne škole „Đorđe Natošević“ od sada će, zahvaljujući kablovskom operatoru Supernova, na raspolaganju imati pametnu klupu koja, pored mogućnosti punjenja telefona, nudi pristup internetu i platformi sa mnoštvom korisnih sadržaja. Inovativne klupe dodeljuju se kao nagrada za izvanredan uspeh đaka u okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ koji je pokrenut od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u saradnji sa kompanijom „Strawberry energy“.

„Pametna klupa namenjena je našim pametnim, kreativnim i vrednim đacima, koji su, uz podršku svojih nastavnika i roditelja, uspeli da i u vanrednim okolnostima uspešno uče i napreduju. Multifunkcionalnost pametne klupe obećava da će doprineti razvoju digitalnih kompetencija naših učenika, komunikaciji i saradnji, što može samo poboljšati izuzetne obrazovno-vaspitne rezultate koje škola postiže i koji su prepoznati od strane resornog ministarstva i Supernove“, izjavio je Nedeljko Đorđić, direktor osnovne škole „Đorđe Natošević“.

„U vreme digitalne transformacije i dostupnosti digitalnih uređaja i interneta, formiranja digitalnih biblioteka i banki digitalnih resursa podržavamo inicijative poput ove i ovu konkretno, jer želimo da pružimo kvalitetno obrazovanje za svako dete. Pametna klupa će svakako služiti svim učenicima i ostalima koji žele da unaprede svoje digitalne kompetencije i usvoje znanja i umenja koja su potrebna za budućnost. Vreme provedeno na ovoj klupi će svakako doneti novi momenat u razvoju ličnosi i osobina koje su potrebne za život u 21. veku. Očigledno je da je Supernova to prepoznala i omogućila svoj deci da se pripreme za život u digitalnom svetu“, reči su Milana Grujina, rukovodioca Školske uprave Novi Sad.

„Uključili smo se u ovaj veoma važan projekat sa željom da mladima još od osnovne škole obezbedimo kvalitetno obrazovanje u digitalnom okruženju, koje će ih inspirisati da i sami pomeraju granice. Slobodno možemo reći da donacijama inovativnih klupa idemo korak ispred vremena, kreiramo nove digitalne navike, i doprinosimo modernizaciji celokupnog školstva u Srbiji“, rekla je Ivana Bajović, PR menadžer Supernove.

Supernova pametna klupa, zahvaljujući solarnoj energiji, postaje svojevrsno mesto okupljanja đaka u školskom dvorištu. Pored mogućnosti punjenja više telefona istovremeno i povezivanja na internet, ona učenicima omogućava pristup edukativnoj platformi sa lekcijama, testovima znanja, igrama i drugim zanimljivostima. Dodatno, na informativnoj stranici, kojoj se pristupa prilikom povezivanja na internet, osnovci mogu da se informišu o aktuelnostima i rasporedu nastave.

U okviru projekta „Pametne klupe za osnovne škole“ od novembra prošle godine klupe su dobili osnovci u Novom Sadu, Beogradu i Kragujevcu, dok će u narednom periodu biti realizovane donacije za preostalih osam od ukupno jedanaest odabranih škola u Srbiji.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *