SUBOTICA – Lokalna samouprava je dužna da podrži sve one koji su bili spremni na najveću žrtvu služeći Srbiji – rekao je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prilikom posete porodici Vidač. Miroslav Vidač je učesnik bitke na Košarama, koji nakon ranjavanja zajedno sa svojom porodicom živi skromno na jednom salašu nadomak Subotice.

Subotičanin Miroslava Vidača je preživeo bitku na Košarama, ali mu je od posledica ranjavanja život od tada znatno otežan. Ranjen je u nogu u kojoj se i dan-danas nalaze geleri. Njega i njegovu porodicu posetio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, i tom prilikom im je uručio veći broj paketa hrane, kućne hemije i sredstava za higijenu. Vidač je uz zahvalnost istakao da mu je drago što država u poslednjih nekoliko godina neguje sećanje na bitku na Košarama i ceni žrtvu koju su borci podneli.

“Posle dvadeset godina nekoliko državnika, prvi gradonačelnik koji je uspeo da me poseti, za svih ovih dvadeset godina. Živim skromno sa suprugom Elvirom i naših četvoro dece, na salašu nadomak Subotice”, rekao je Miroslav Vidač.

Gradonačelnik Subotice je podsetio da je bitka na Košarama jedna od najsurovijih i najtežih borbi u novijoj istoriji srpske vojske, koja je postala simbol odbrane zemlje i državne granice.

Teksti i foto: RTV (Kristijan Takač)