BEOGRAD – Od početka epidemije u Srbiji je registrovano 485.439 slučajeva koronavirusa, a od posledica kovida-19 preminule su 4.562 osobe. Na bolničkom lečenju je 4.199 pacijenta, od kojih je 171 na respiratoru, pokazuju podaci sa sajta covid19.rs.
Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević navodi da se rapidno povećava broj obolelih sa teškom kliničkom slikom i ističe da je ta ustanova zabeležila najteži vikend od kada je otvorena, navodeći da je za dva dana u tu bolnicu primljeno više od 190 osoba.

“Od kada radi ova kovid bolnica nismo imali teži vikend. Više od 190 ljudi primljeno je za dva dana u kovid bolnicu u Batajnici, a za proteklih pet dana oko 500”, rekla je Adžić Vukičevićeva i dodala da je u toj bolnici ostalo još 50 mesta.

Epidemiolog Branislav Tiodorović naveo je da će Medicinski deo Kriznog štaba i na naredoj sednici zakazanoj za utorak tražiti najstrože mere.

U Srbiju je danas stiglo još 28.080 doza vakcine protiv korona virusa “Fajzer-Biontek”, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

RTV, RTS, Tanjug