BEOGRAD – Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić razgovarao je danas putem video konferencije sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara i specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmerom.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić istakao je da su odnosi SAD i Srbije značajno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju. Izrazio je spremnost da na novoj funkciji radi na jačanju veza između Narodne skupštine i Kongresa SAD. Podvukao je važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na viskom nivou čim se za to steknu uslovi.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić je, na interesovanje Metju Palmera, informisao o prioritetima rada Narodne skupštine u predstojećem periodu, ističući snažnu rešenost da tokom svog mandata radi na osnaživanju uloge Narodne skupštine i unapređenju njenog rada. Obavestio ga je i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

RTV

Foto: vlada.gov.rs