BANJA LUKA – Auto-put koji će preko Višegrada da poveže Beograd i Sarajevo i gradiće se preko Tuzle i Bijeljine biće srce Balkana, izjavio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik. “Ako idete sa severa preko Ljubljane za Skoplje, možete ići i preko BiH, skratićete značajno komunikacije, pružiti alternative mnogima. Videli ste u primeru Doboja i Banjaluke, koliko to znači i za jednu i drugu sredinu, ali i sve one koji koriste tu komunikaciju”, naveo je Dodik.
Istakao je da brza cesta ide iz Istočnog Sarajeva prema Višegradu, i spaja sa auto putem u Srbiji. S druge strane ide preko Bijeljine, i na kraju će spojiti i Banjaluku u tu putnu mrežu. Važno je, kazao je, imati stabilnog partnera u pogledu obezbeđivanja finansija

“U ovom trenutku neće se raditi elaboracija vezana za konkretne finansije, jer će biti potrebno da se napravi neka vrsta projekta, ali idemo ka realizaciji da se mogu angažovati firme, koje će projektovati. Mi smo već na deonici puta od Rače prema Bijeljini završili izuzimanje zemljišta i uredili imovinsko-pravne odnose”, rekao je Dodik za Radio televiziju Republike Srpske.

Tanjug