Ekološka akcija: 1.650 sadnica za očuvanje Tise

SENTA – U okviru projekta “Reka Tisa, pluća i voda regiona” organizovano je pošumljavanje obala reke Tise u Senti. Program realizuje Udruženje “Spasilački tim Tise” u saradnji sa brojnim volonterima. Oni su ovom prilikom zasadili polovinu od planiranih 1650 sadnica hrasta. Program se realizuje sa ciljem da se unapredi stanje reke Tise. To će se, pored pošumljavanja, postići patroliranjem i podvodnim snimanjem rečnog dna sonarom, od granice sa Mađarskom do brane u Bečeju. ”Spasavanje eko – sistema reke, jedan je od naših najvažnijih zadataka, kažu u Udruženju “Spasilački tim Tise” u Senti.

“Ove godine smo počeli da radimo te projekte, pošto Senta ima jako malo šuma i odlučili smo da, ako možemo, poboljšamo stanje”, saopštio je Nandor Baranji, predsednik Udruženja “Spasilački tim Tisa”.

“Pošumljavanje vršimo u dve etape, prvu etapu smo sada odradili, oko 800 stabala smo sada posadili hrasta, na površini od gotovo jednog hektara”, izjavio je Kristijan Adžić, “Spasilački tim Tisa”, Senta.

Sredstva za realizovanje projekta u izosu od 2, 6 miliona dinara obezbedila je kompanija Japan tobako Internešnl a.d. Senta (Japan tobacco International a.d. Senta).

“Bilo nam je zadovoljstvo da podržimo projekat “Reka Tisa pluća i voda regiona”. Mi smo to prepoznali kao priliku da unapredimo uslove života u region, kao i da unapredimo ekološke uslove, da unapedimo zaštitu životne sredine. Drago nam je što su “spasilački tim Tisa” i građani Sente prepoznali Japan tobako internešnl kao dobrog komšiju”, rekao je Aleksandar Živkov, direktor fabrike JTI a.d. Senta.

RTV (Gorjana Stojković)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *