BEOGRAD – Završena sednica Kriznog štaba. Donete nove mere. Od sutra, do nedelje, režim rada i života biće kao prošlog vikenda. Sve se zatvara u sredu, četvrtak, petak, subotu i nedelju. Nema policijskog časa, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je nakon sednice Kriznog štaba saopštila da će se najnoviji presek stanja uraditi za vikend.

“Ovo je kompromisno rešenje, vidite da smo dugo i žustro raspravljali. Tri stvari smo pokušali da spojimo: zdravstveni sistem, ekonomiju i mentalno zdravlje ljudi”, kazala je premijerka i ponovila da je medicinski deo tražio i merte oročene na 14 dana.

Istakla je i da je o svemu razgovarala s predsednikom Srbije, kao i o mladim ljudima koji trpe veliki pritisak, kao i o ekonomiji, ali i sa ministrom finansija zbog velikog dela privrede koji trpi zbog mera.

“Očekujemo da u narednim nedeljema masovna vakcinacija počne da daje rezultate. nežemo, naravno moći odmah da proglasimo pobedu. Ali, trudimo se svaki dan da nađemo najbolji odgovor na krizu u kojoj se nalazimo”, kazala je ona i dodala da je jedini put iz ovoga “vakcinacija, vakcinacija, vakcinacija”.

B92