NOVI SAD – Transfer znanja, primena novih tehnologija, održivost i konkurentnost poljoprivrednih gazdinstava, razvoj ruralnih područja, samo je deo aktivnosti Poljoprivrednih savetodavnih i stručnih službi čije aktivnosti finansira i Ministarstvo poljoprivrede i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu. Resorno Ministarstvo opredelilo je sredstva u iznosu 550 miliona dinara, za unapređenje savetodavnog rada.

Poljoprivrednici navode, da im je velikog značaja podrška koju dobijaju od savetodavaca u postizanju boljih proizvodnih rezultata u agraru.

“Za svu potrebnu pomoć nama su savetodavci tu, imamo dosta starijih ljudi, šta god treba pomažu nam oko nabavke mehanizacije, u vezi matičenja stada”, rekao je Petar Marinković, Novi Karlovci.

Direktor Poljoprivredne savetodavne službe u Bačkoj Topoli Dragan Tankosić ukazuje na značaj savetodavnog rada, koji je kako ističe posebno merljiv u ostvarenim aplikacijama poljoprivrednika za investicije kroz mere ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede.

RTV (Aleksandra Bundalo)