BEOGRAD – Optužbe koje je na račun Srbije i predsednika Vučića izneo Miodrag Daka Davidović, da je srpski predsednik odgovoran za pokušaj atentata na njega u beogradskom hotelu Kraun plaza, besprizorna su kampanja i neistina, što je vladika Joanikije demantovao, rekao je večeras jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević.

Gostujući u emisiji ”Hit tvit” na televiziji Pink, Knežević je rekao da ne zna odakle takav preokret kod Davidovića, s obzirom na to da je Srbija kupila od njega objekat u kojem se sada nalazi Srpska kuća za 3,6 miliona evra. Dakle, kaže Knežević, na Davidovića je iz Srbije mogao biti “pokušan atentat samo milionima evra”.

Istakao je da su optužbe i neistine na račun Srbije i predsednika Vučića iznosili pođednako DPS i premijer Zdravko Krivokapić, pokušavajući da građane ubede da zvanični Beograd želi da podčini Crnu Goru, a da je Demokratski front u svemu tome “izvođač radova”.

Podsetio je da je povodom optužbi na račun predsednika Vučića, Davdović pozvan u Beograd da da izjavu i iznese dokaze za svoje tvrdnje. “Ja ga ohrabrujem u tome da dođe u Beograd i to objasni”, rekao je Knežević. Upitan kako komentariše to što ga nazivaju Vučićevim čovekom, Knežević kaže da je on prijatelj srpskog predsednika.

“Milije mi je da budem Vučićev čovek, nego čovek čistačice u američkoj Ambasadi”, rekao je Knežević, koji je prethodno rekao ”da je Krivokapić češće u ambasadi SAD nego u svojoj kući”.

Tanjug