PODGORICA – Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić rekao je danas de je u razogovorima sa liderima stranaka vladajuće koalicije prihvatio da se razgovara o rekonstrukciji vlade, ali je dodao, “u granicama koje su prihvatljive”.

On je rekao da su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković u jučerašnjim razgovorima istakli su da će Vlada trajati četiri godine i da su za to zainteresovani.

“Ja sam kao premijer prihvatio da pričamo o rekonstrukciji Vlade u granicama koje su prihvatljive, prirodne i koje mogu da utiču na to da Vlada bude efikasnija, da donosi brže odluke, u saradnji s parlamentom”, rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.

Istakao je da je kultura dijaloga mera demokratije i dodao da će češće organizovati sastanke koji mogu biti korisni i dati jasne poruke i sugestije.

“Zajedništvo svih nas je ono što nam daje snagu i nadam se da će Crna Gora napokon shvatiti da je ovo početak novog puta Crne Gore koji mora biti zasnovan na pomirenju. Ako se ne pomirimo, zagrlimo jedan drugoga i iskažemo poštovanje, Crna Gora će ostati na ovom mestu kao što je i sada”, zaključio je Krivokapić.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da je na jučerašnjem sastanku sa crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem odbio mesto potpredsednika nove vlade.

“Ja sam odbio da budem kandidat za potpredsednika u novoj Vladi, ne zato što ne verujem u sebe, već zato što mislim da je neophodno uključivanje većine na što eksplicitniji način“, rekao je Knežević danas na konferenciji za novinare.

Tanjug