Konkurs Galerije “La Vista” iz Novog Sada za grafiku

NOVI SAD – Galerija “La Vista” iz Novog Sada raspisala je treći javni nacionalni likovni konkurs za umetničku grafiku pod nazivom “Mala grafika – Novi Sad 2021”, saopšteno je iz te galerije. Organizatori pozivaju sve likovne stvaraoce iz Srbije koji rade na polju umetničke grafike da podnesu svoje radove i tako konkurišu za jednu od tri vredne novčane nagrade: I nagrada 300 evra, II nagrada 200 evra, III nagrada 100 evra.

Na konkursu u obzir dolaze sve grafičke tehnike visoke, duboke i ravne štampe u kojima se realizuje originalna umetnička grafika akvatinta, bakropis, bakrorez, suva igla, mecotinta, litografija, algrafija, linorez, drvorez, linogravura, kolografija, sitoštampa kao i kombinacije istih, kao i digitalni print.

Biće prihvaćeni samo originalni grafički listovi, nastali i otisnuti u poslednje tri godine (2019-2021). Svi priloženi radovi moraju biti realizovani kao grafike otisnute na formatu papira ne većem od 18×18 cm i svaki učesnik konkuriše sa jednim radom i sa temom po sopstvenom izboru. Izložba će biti žirirana i selekciju pristiglih dela obaviće stručni žiri koji će dodeliti i tri novčane nagrade. Izložba selektovanih radova održaće se od 14. do 27. juna 2021. godine u Galeriji “La Vista” u Novom Sadu.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *