ŽABALJ, ČURUG, GOSPOĐINCI – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Žabalj, i Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin” u Gospođincima, koja je sa 26 miliona dinara ulaganja u potpunosti rekonstruisana, a obnovljeni su i fiskulturna sala i sportski teren. Mirović je obišao i Poljoprivredno gazdinstvo “Radišić”, u okviru kojeg je i mlekara “Farmer”, gde se tradicionalno već čitav vek proizvode sirevi koji su svoje mesto našli i na svetskom tržištu.

“U opštini Žabalj smo u proteklim godinama uradili mnogo konkretnih stvari. Jedan od važnih projekata je obnova škole u Gospođincima, u kojoj smo pre pet godina zatekli nezavršenu sportsku salu, a danas imamo ne samo novu salu, nego je obnovljen i čitav objekat”, kazao je Mirović.

Nakon obilaska gazdinstva “Radišić”, predsednik Pokrajinske vlade je kazao da je sa brojnim poljoprivrednim gazdinstvima u Vojvodini urađeno mnogo toga da bi se iz faze osnovne proizvodnje prešlo na intenzivnu, i time stvorili uslovi za kvalitetene proizvode.

“Ovo gazdinstvo je primer koliko znači tradicija, kvalitet i zajedničko okupljanje oko modernizacije proizvodnje sira“, rekao je Mirović i dodao da Pokrajina daje značajne subvencije za modernizaciju proizvodnje.

RTV