NOVI SAD – Kompanija Neoplanta odlučila je da promeni svoj vizuelni identitet i na taj način dodatno osnaži svoju vezu sa gradom Novim Sadom, čiji latinski naziv nosi u imenu. Naime, naselje na levoj obali Dunava dobilo je prvi zvanični naziv Neoplanta 1748.godine, kada mu je carica Marija Terezija dodelila status slobodnog kraljevskog grada. Svaki narod koji ga je tada nastanjivao, preveo ga je na svoj jezik, a Srbi su ga nazvali Novi Sad.

Vojvođanski “natentane” način života, široka ravnica, uživanje u životu, ali i tradicija koja se neguje, neprolazne vrednosti, kultura koja se gaji u svim segmentima svog delovanja, sve su to stvari zbog kojih je kompanija Neoplanta odlučila da raspiše nagradni konkurs za izradu kreativnog rešenja – logotipa, koji će dati šansu dizajnerima iz cele Srbije da pokažu svoje umeće i originalnost i osvoje 3.000 evra. Pravo na učešće u konkursu imaju svi punoletni građani, dizajneri iz agencija, studenti, početnici, svi maštoviti kreativci koji će razumeti i na najkreativniji način pokazati da razumeju vrednosti za koje se kompanija zalaže.

Nagradni konkurs, koji traje od 01.03. do 05.04.2021. godine, sprovodi se na sajtu neoplanta.rs/news/news/details/74/Nagradni-konkurs -nekad-i-sad -Neoplanta-je-Novi-Sad . Tu se nalaze sva pravila i smernice za izradu kreativnog rešenja – logotipa, a svoja vizuelna rešenja učesnici šalju na e-mail adresu organizatora sirokokonkurs@neoplanta.co.rs . Nakon što se konkurs zatvori 5. aprila u ponoć, tročlani stručni žiri (predstavnici kompanije Neoplanta, grada Novog Sada i Fakulteta primenjenih umetnosti u Novom Sadu) odlučuju koji rad je pobedio, a ime dobitnika će biti objavljeno 29.04.2021. godine na neoplanta.rs/news.

Važno je da napomenemo da učesnik mora da bude punoletni pojedinac, ne grupa autora, koji može da učestvuje sa maksimum 3 kreativna rešenja. Prema tome, dragi kreativci, dobro proučite uslove konkursa, razmislite i napravite svoje pobedničko rešenje, jer vas samo mesec dana deli od moguće pobede. Srećno!