Početak snimanja Zafranovićeve “Deca Kozare” 2022.

BEOGRAD – Miroslav Mogorović producent filma “Deca Kozare” u režiji Lordana Zafranovića kaže da je početak snimanja tog ostavrenja planiran za proleće 2022. godine i da je našoj i susednim kulturama potrebno nekoliko dobrih filmova o nastajanju zla u Jasenovcu.
Tema logora u NDH, kako kaže Mogorović za Tanjug, nadilazi sva ideološka učitavanja koja su učestala poslednjih nedelja oko televizijske premijere ostvarenja “Dara iz Jasenovca”. On ističe je našoj i susednim kulturama potrebno nekoliko dobrih filmova o nastajanju zla u Jasenovcu kako bi što veći broj ljudi shvatio mehanizme nastajanja zla i sve što takva istorijska i humana stranputica donosi i odnosi čovečanstvu.

Po planu realizacije ostvarenja, Mogorović otkriva da bi snimanje filma “Deca Kozare” trebalo da počne u proleće 2022. godine.

“Pandemija virusa covid 19 usporila je sve filmske ekipe koje se finansiraju na koprodukcionim, realnim tržištima i koje nisu direktno priključene na državnu kasu. Naš plan je da se ove goine pozabavimo zatvaranje finansijske konstrukcije filma, kako bi 2022. ušli u realizaciju” kazao je Mogorović o dodao da će film “Deca Kozare” biti sniman u dva navrata.

Ostvarenje filmskog projekata “Deca Kozare” zadesilo je, kako kaže, previše destruktivnih okolnosti: od raspada države u kojoj je nastao scenario za taj film, preko borbe za sredstva da se taj film snimi, pa sve do pandemije svetskih razmera koja se javlja jednom u 100 godina na početku realizacije tog ostvarenja

Film Lordana Zafranovića “Deca Kozare” je, podseća on, nakon tri neuspela pokušaja podržan na prošlogodišnjem konkursu Filmskog centra Srbije za finansiranje i sufinansiranje proizvodnje domaćeg dugometražnog filma sa nacionalnom temom.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *