NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas 12 ugovora korisnicima bespovratnih sredstava koji su ostvarili to pravo u okviru konkursa čija jeukupna vrednost 23 miliona dinara, i čiji je cilj unapređivanje obrazovanja učenika i studenata poljoprivredne struke u našoj pokrajini.

Sekretar Božić je podsetio na značaj Konkursa za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kojim raspolažu naučnoistraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale škole koje obrazuju kadar u oblasti poljoprivrede, a za koji je resorni sekretarijat namenio finansijska sredstva radiunapređivanja nastave i što boljih uslova za primenu stečenih znanja u praksi.

„Pre svega, vi ste predstavnici institucija čiji je cilj obrazovanje novih kadrova u poljoprivredi i Pokrajinski sekretarijat će vasapsolutnopodržati u daljim aktivnostima. Predmet konkursa je upravo dodela sredstava za nabavku nove opreme i poljoprivredne mehanizacije, koja će doprineti boljem obrazovanju i sticanju novih znanja u srednjim poljoprivrednim školama i na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu“, naglasio je sekretar Božić.

RTV