NOVI SAD – Sednica Skupštine Grada Novog Sada, 11. po redu, održaće se danas, a zbog poštovanja epidemioloških mera sednica će se održati u velikoj sali Skupštine AP Vojvodine.
Na Dnevnom redu sednice nalazi se 40-ak tačaka, a najveći broj, kako je rečeno, odnosi se na urbanističke planove, o kojima će odbornici i odbornice imati prilike da raspravljaju u prvom delu sednice.

“Na Dnevnom redu naći će se i tačke koje se tiču komunalnog sistema grada. Tu pre svega mislim na Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o uređenju Grada Novog Sada, čime želimo da sprečimo stvaranje divljih deponija, a potom i na pojedine Izveštaje i Predloge rešenja za komunalna preduzeća, poput SPENS-a, Tržnice i Parking servisa”, precizirala je predsednica gradskog parlamenta Marinković Radomirović.

Tačkama koje se odnose na komunalne teme, predsednica gradskog parlamenta je dodala i Analizu poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća, te Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa preduzeća za 2020. godinu.

“Među tačkama ove tematike naći će se i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima u Novom Sadu, kao i Izveštaj o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za prošlu godinu, te plan rada štaba za ovu godinu”, objasnila je Radomirović.

RTV