NOVI SAD – Studenti, stanari studentskih domova u Novom Sadu, od danas će, u slučaju obolevanja ili izolacije zbog Kovida 19, literaturu za učenje dobijati na imejl. Sporazum “Knjiga na klik” potpisali su direktor Studentskog centra Novi Sad Zoran Martinović i direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić, navodi se u saopštenju. Sporazum predviđa da se studentima, koji stanuju u studentskim domovima Studentskog centra Novi Sad, a koji iz različitih razloga, izazvanih pandemijom Kovid 19, nisu u mogućnosti da prisustuvuju predavanjima, niti posećuju biblioteke i čitaonice, knjige, skripte, lektira, iz bogatog fundusa Gradske biblioteke besplatno dostavlja mejlom.

“Smatrali smo da je u uslovima pandemije izuzetno važno da studenti, koji žive u studentskim domovima, dobiju svaki vid podrške, koji će im omogućiti da, u slučaju obolevanja, ili izolacije, ne zaostaju u ispunjavanju svojih obaveza. Gradska biblioteka je pouzdan parnter, i uveren sam da će praksu koju danas uspostavljamo u Novom Sadu prihvatiti i drugi gradovi”, rekao je direktor SCNS Zoran Martinović.

Studenti kojima je ovakav vid podrške potreban, mogu da se obrate na imejl covid19@scns.rs. Kol centra za podršku studentima tokom pandemije, koji je počeo da radi u decembru prošle godine. Njihov zahtev će nakon toga biti prosleđen na imejl mojabibliotekans@gmail.com. Biblioteka ima preko 560.000 knjiga, a na stranim, i jezicima nacionalnih manjina oko 50.000 naslova.

RTV